טעימות הערות
צֶבַע הקוניאק קמוס אקסטרה דארק מציג צבע ענבר כהה אצילי עם נגיעת מהגוני.
טַעַם הקוניאק יש טעם עוצמתי, נדיב, עשיר, מלא ומעודן עם מרקם קטיפתי, תמציות פירותיות, שמנת וחריפות, בעל טעם לוואי ארוך ובהיר עם גוונים של שוקולד מריר ושקדים.
רֵיחַ : הניחוח העשיר של הקוניאק מדהים עם שילוב נפלא של תווים של ג’ינג’ר, אגוזי לוז, כמהין וקרם ברולה על רקע פירות וגווני פרחים.
שילובים גסטרונומיים :את הקוניאק מומלץ להגיש כעיכול, כמו גם לקפה או לסיגר ריחני.
עובדות מעניינות
CAMUS Extra Dark & Intense היא פנינה חדשה מבית הקוניאק הוותיק ביותר בצרפת עם זר בהיר וטעם מעולה. 15 שנים לאחר שחרורו של הקוניאק Extra Elegance המוערך בעולם, קאמי גאה להציג את יצירת המופת החדשה שלה Extra Dark & Intense. הוא התבסס על הרעיון ליצור גרסה בהירה ועשירה יותר של “אקסטרה”. הרעיון של הקוניאק החדש פותח באופן אישי על ידי סיריל קאמי. אמן הבלנד, פטריק לגר, לקח על עצמו את יישום הרעיון. הטכנולוגיה ליצירת המשקה סיפקה את הירי החוזר של החביות, שלגביהן התנקזו האלכוהול. כל חבית נורתה בנפרד כדי לשפר את הפוטנציאל הארומטי, ולאחר מכן התוכן הוחזר לשלב הסופי של ההזדקנות, מה שאיפשר להרוות את הקוניאק בטעם ייחודי חדש ועם תווים ארומטיים.
האלגנטיות של קאמי “Extra Dark & Intense”, או ליתר דיוק העליונות שלה, מאושרת לא רק על ידי הטעם העשיר והמורכב, אלא גם העיצוב של הבקבוק. אגב, הצללית הנקייה שלה הגה סיריל קאמי על מנת להדגיש את הטעם המעודן של התוכן. הלקוניות של הצורה וחומרת שולי המתכת, כביכול, מדגישים את עושר הקוניאק עצמו, מבלי להסיח את הדעת מפרטי הצורה. בשנת 2018 זכתה קאמי “Extra Dark & Intense” במדליית “רוח השנה” ב”פרסי הרוחות העולמיות “.
בשנת 1863 ייסד ז’אן בטיסט קאמי את בית הקוניאק קאמי, שמטרתו הייתה לייצר רק את הקוניאק האיכותי ביותר. כמה שנים לאחר מכן, קוניאק קאמי כבש את ליבם של האירופאים, ובהמשך הפך לקוניאק הרשמי בחצרו של ניקולאי השני. לייצור קאמי באיכות גבוהה, נבחר הקציר הטוב ביותר, מספר סודות משפחתיים משמשים באמנות המורכבת של הרכבת וזיקוק יין, המועברים מדור לדור. כל שלב בתהליך הייצור נשלט בהחלט על ידי בעלי מלאכה. לחברה כרמים משלה באזורים הטובים ביותר באזור הקוניאק: גראנד פטי שמפניה, פנג בויס, בון בויס. משקאות הקוניאק מיוצרים מזני ענבי Ugni Blan, Folle Blanche וקולומברד, המתיישנים בחביות עץ אלון לימוזין וטרונסי. ההבשלה מתבצעת במספר שלבים: אלכוהולים צעירים מיושנים במשך חודשיים בחביות חדשות, ולאחר מכן יוצקים אותן לישנות, בהן מספר לוחות (מסמרות) מוחלפים בחדשות. קאמי קוניאק בית הוא עסק משפחתי עצמאי, שבראשו, ז’אן פול קאמוס, מעורב באופן אישי במכלול הקוניאק. קאמי הוא אחד הקוניאק הנמכרים ביותר. קוניאק קאמי XO מגיע בדקנטר אלגנטי, השוכן בקופסה קלאסית, מה שהופך אותו למתנה המושלמת.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.