איל ברושאטו, גוואדו אל טאסו (אנטינורי)
עונת הגידול של בציר 2019 ראתה מזג אוויר קריר יחסית בחודשים אפריל ומאי אז חם, תנאים יבשים לאורך סוף יולי. העיכוב הקל במחזור הצמיחה הראשוני של הגפנים השתווה עם תחילת הקיץ. עלייה פתאומית בטמפרטורות גרמה לגפנים לייצר אשכולות קלים יותר, ארוזים באופן רופף, במיוחד בזני ההבשלה המאוחרים שבהם סט הפירות עדיין לא הושלם במלואו. החודשים אוגוסט וספטמבר הביאו מזג אוויר שטוף שמש יציב שאיפשר לענבים להתקדם לבשלות מלאה בתנאים אופטימליים. פעולות הקציר החלו עם מרלו בתחילת ספטמבר והושלמו עם קברנה סוביניון בתחילת אוקטובר. זני הענבים האחרים, סירה וכמויות קטנות יותר של קברנה פרנק ופטי ורדו, נקטפו במחצית האחרונה של ספטמבר.
ויניפיקציה
עם הגעתם למרתף, אשכולות נבחרים היו destemmed ונמחץ בעדינות. תסיסה ו maceration על העורות התרחשו בטמפרטורה מבוקרת מיכלי נירוסטה במשך כ 10 עד 15 ימים בטמפרטורה של 28-30 °C (82-86 °F). חלק מבטחות המרלו והסירה נשמרו בטמפרטורות נמוכות יותר במהלך התסיסה כדי לשמר טוב יותר את הניחוחות הייחודיים של כל זן ענבים. חלק מהתסיסה המבולקטית התקיים במכלי נירוסטה וחלק במיכלי נירוסטה והושלם עד סוף השנה לכל זני הענבים. לאחר מכן, קברנה סוביניון התמזג עם מרלו, סירה ואחוז קטן של קברנה פרנק ופטי ורדו: התערובת הוחזרה לסאריות שם היא הושארה עד גיל לפני הבקבוק.
נתונים היסטוריים
אחוזת גואדו אל טסו ממוקמת בעיירה הקטנה אך היוקרתית בולגרי DOC על חופי מראמה עילית, כמאה ק”מ דרומית מערבית לפירנצה. לערעור זה יש היסטוריה חדשה יחסית כפי שהוקמה בשנת 1994, אך זכתה להכרה עולמית כנקודת התייחסות חדשה בזירה האונולוגית הבינלאומית. האחוזה משתרעת על שטח של 1,000 דונם, כ-320 דונם מתוכם נטועים גפנים. השאר מכוסה בשדות חיטה, חמניות ומטעי זיתים, השוכנים במישור יפהפה מוקף בגבעות מתגלגלות המכונות “אמפיתיאטרון בולגרי” בשל צורתו המיוחדת. הכרמים של גואדו אל טסו נטועים לקברנה סוביניון, מרלו, סירה, קברנה פרנק, פטי ורדו ורמנטינו; זה טיפח לאחרונה עם שניהם עם זנים לבנים ואדומים. הים הסמוך מספק אקלים מתון עם רוחות קבועות להקל על חום הקיץ ולהקל על מזג אוויר חורפי קשה, שמירה על שמיים בהירים ורמה גבוהה של חשיפה לאור השמש. Il Bruciato נוצר בשנת 2002 במהלך אחד הבצירים הקשים ביותר בגואדו אל טסו על מנת להציג את terroir הייחודי של בולגרי ולתת לו ראות גדולה יותר והכרה. התערובת הראשונה ששימשה הייתה זו של גואדו אל טסו רק כדי לראות, בשנים שלאחר מכן, שינוי של הרכב הזנים וזיהוי סדרה של חלקות כרם שנועדו לשמש אך ורק ליין זה. היין לא יוצר בבציר של 2003.
הערות טעימות
Il Bruciato 2019 הוא אדום אודם מאוד בצבע. אפו מבטא תווים של פירות כהים קטנים, תבלינים מתוקים וטבק. החיך המובנה היטב שלו הרמוני ונעים מאוד לשתייה. תווים פירותיים טריים שולטים בגימור ומעניקים ליין אופי שופע
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.