Suzerac Rye הוא וויסקי שיפון מיוצר על ידי חברת Sazerac, במזקקת Buffalo Trace. מטה Sazerac ממוקם בניו אורלינס, ונוסד בשנות ה -1900. לדברי החברה, זה התחיל בקוקטייל, ואז בבר, ואז בחברה. אנטואן פייצ’וד, מהגר קריאולי, היה מערבב ברנדי, אבסינת ומרירים שיצר בבית המרקחת שלו ברובע הצרפתי. הקוקטייל הפך פופולרי ב”בתי הקפה “של העיר, שהיה המונח ששימש אז למפעלים לשתייה. התערובת של פייחוד הפכה להיות קשורה ביותר לבית קפה אחד במיוחד, בית הקפה Sazerac הממוקם בסמטת Exchange. הבעלים של בית הקפה, סוול טיילור, מיסד את המשקה באמצעות ברנדי Sazerac de Forge et Fils, שאותו ייבא לארה”ב ומכר באופן בלעדי. כתוצאה מכך זכה הקוקטייל הזה לשמו. תומאס ה. הנדי רכש את בית הקפה Sazerac בשנת 1869, ולאחר מכן את מריריו של פייצ’וד בשנת 1873. לאחר מכן, בשנות ה -90 של המאה ה -19, החברה שלו בקבוקה ושיווקה את קוקטייל Sazerac, שעשוי כיום מוויסקי שיפון בניגוד לברנדי. C.J O’Reilly, מזכירתו של Handy, רשמה את חברת Sazerac.
וויסקי Sazerac Rye יוצא בשתי וריאציות, מהדורה מוגבלת בת 18 שנים ושחרור מתמשך ללא הצהרת גיל. המהדורה המוגבלת היא בת 18 המשתחררת מדי שנה כחלק מהאוסף העתיק של באפלו טראס. השחרור המתמשך מיושן במשך 4 שנים לפחות, ובזמן מסוים נאמר כי הוא כבן 6 שנים.
ניחוחות של גרידת תפוז, ציפורן וצימוקים מברכים את החושים, עם רמזים של תבלין שיפון ואניס מתחת. הוא רך עם משלוח עדין, ומאפשר שאיפה עמוקה יותר להוציא את הריחות הקלושים יותר. בסך הכל די נעים ודרך נחמדה להתחיל את הלגימה.
טעמי פירות המורכבים ממשמשים מתוקים, קליפת תפוז ושזיפים פוגשים תווים מסורתיים יותר של קרמל וניל. חבית קלה מתגרה ברקע, יחד עם תערובת של צימוקים ואניס מתחת. יש לו גוף קל, ובגובה 90 הוכחות, דורש קצת חיפוש כדי לשלוף את כל הטעמים. עם זאת, התמורה שווה את המאמץ.